Lindehøjskolen

2730 Herlev

John Martinussen den 22-05-2015
    Check til Team Rynkeby - Riget og Børnecancerfonden
    På onsdag kl. 11.30 overrækkes checken og det indsamlede fantastiske beløb offentliggøres.
    Vi mødes i gård midt. Kom lige et par minutter før, så vi kan begynde rettidigt.
    Begivenheden varer ikke så længe, så der bliver god tid til at spise bagefter.
    I tilfælde af dårligt vejr, sker overrækkelsen af checken i scenesalen.
    God pinse.
    John Martinussen den 22-05-2015

2 episoder på skolen i dag
    Til forældre og personale ved Lindehøjskolen.
    Der har i dag været 2 hændelser i henholdsvis 10 – og 12-frikvarteret, som giver anledning til opmærksomhed.
    I 10-pausen spiller nogle børn fra 3. klasse bold på græsset bag skolen. En bold lander på den anden side af hegnet i ”grusgraven,” hvor en pige løber ind efter den. Her overraskes og forskrækkes hun af to mørkklædte store drenge/unge mænd, der er maskerede. Der kastes en foldekniv efter hende, og hun rammes på jakken. De øvrige børn kommer til for at se, hvad der sker, og de 2 personer forsvinder.
    Efterfølgende løber børnene på kontoret med kniven.
    Deres klasselærer tager sig af børnene i klassen, og der sendes besked til deres forældre ved 11-tiden.
    Forinden er der givet telefonisk besked fra en af sekretærerne til en af skolens ledere om hændelsen.
    I 12-frikvarteret oplever nogle drenge, der spiller bold på grusbanen, at blive forfulgt af 2 ligeledes mørkklædte unge.
    Drengene løber ind til deres lærere, hvorefter 3 lærere skynder sig ud for at undersøge, hvad der sker.
    Der observeres intet mht. unge mænd, knallerter, motorcykler eller andet unormalt.
    Efterfølgende tager lærerne sig af eleverne.
    Der er ligeledes kontakt mellem klubbens personale og lærerne, for at episoderne er kendt i klubben også, så man der kan tage sig af børnene.
    Personligt er jeg tilbage på skolen ca. 14.40, hvor jeg bliver klar over de 2 episoders alvorlige karakter, gennem samtaler med klasselærerne.
    På baggrund af forklaringerne kontaktes politiet, hvor der optages rapport om hændelserne.
    Efterfølgende er den til kontoret indleverede kniv afleveret til Vestegnens politi, og ved den lejlighed havde jeg mulighed for at samtale yderligere om episoderne.
    Politiet fortæller, at Gladsaxe politi orienteres (herfra patruljeres bl.a. i Herlev), og at det vil være lokalpolitiet, der tirsdag efter pinse vil tage sig af sagen.
    Skulle I som forældre opleve mistænkelige unge, der giver anledning til tanker om, at de kan forbindes med de 2 hændelser fredag, bedes I kontakte Vestegnes politi om dette.
    En del børn i 3. og 4. klasse er blevet forskrækkede over dagens hændelser, hvorfor der kan være god grund til at tage sig særligt af dem. Der kan være grund til, at I som forældre orienterer om jeres børns reaktioner til lærerne eller mig, idet der ved meget voldsomme reaktioner kan være behov for særlig indsats fra kommunens PPR.
    Heldigvis kom ingen børn fysisk til skade.
    I er meget velkomne til at skrive til mig, hvis der er noget, I mener jeg skal have at vide i forbindelse med de 2 episoder.
    Jeg håber, at politiet finder frem til de 2 unge mennesker, og at sagen dermed kan få en afslutning.
    Med ønsket om en god pinse til alle.
    Mvh.

John Martinussen den 24-04-2015